Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Nie pokazuj więcej tego komunikatu

Twoje zakupy

Nie masz jeszcze
żadnej pyszności w koszyku.

Nie chcesz wybrać sobie czegoś dobrego?

... {CART_PRICE_ALL}

Koszyk

  • Fasola Mung Ekologiczna

Fasola Mung Ekologiczna

Producent:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7
05-084 Leszno
Polska

11,5911.59

Podana cena dotyczy: 400 g

Dostępność: oczekiwanie na dostawę (1-3 dni)

Minimalny termin przydatności do spożycia: 120 dni

Cena w przeliczeniu na kg: 22.48 zł

Ekologiczna fasola mung, nazywana także „zieloną soją” jest jedną z najbardziej odżywczych i wartościowych roślin strączkowych. Wyróżnia ją przyjemny zapach i wyjątkowy smak. 
 
Idealnie komponuje się z potrawami duszonymi, daniami z kaszy, jest także doskonałym dodatkiem do zup, gotowanych warzyw i sałatek. Ziarna fasoli należy namoczyć i dokładnie umyć. Gotować około 15 minut na dużym ogniu, a następnie jeszcze około 40 minut na mniejszym płomieniu. 
 
Fasola jest źródłem cennego błonnika i białka roślinnego. Nasiona obfitują w kwas foliowy, wapń, magnez, żelazo, fosfor, potas, sód, cynk, miedź, manga i selen. Zawierają witaminy z grupy B, witaminę C i K.
 
Sposób przygotowania:
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Można dodać glony kombu (ułatwiają trawienie). Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. 
Składniki: fasolka mung* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna -  1332 kJ / 316 kcal
Tłuszcz - 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 44 g
w tym cukry - 6,6 g
Błonnik - 16 g
Białko - 24 g
Sól - 0,04 g
Nie ma jeszcze opinii na temat tego produktu. Opinię może wystawić zalogowany użytkownik, który kupił produkt.

Polecamy również:

Inni Klienci kupili: