Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Nie pokazuj więcej tego komunikatu

Twoje zakupy

Nie masz jeszcze
żadnej pyszności w koszyku.

Nie chcesz wybrać sobie czegoś dobrego?

... {CART_PRICE_ALL}

Koszyk

Ciasto z mleka ryżowego

Skład:

  • - 2 szklanki mąki
  • - 1 szklanka cukru trzcinowego
  • - 1/2 szklanki oleju
  • - 1,5 szklanki mleka ryżowego
  • - 1 łyżka cynamonu
  • - 3 łyżki konfitury jagodowej
  • - cukier waniliowy
  • - 1 płaska łyżka sody
  • - 3 czubate łyżki kakao
  • - żurawina
  • - posiekane orzechy
  • - świeże borówki wg uznania

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki oprócz borówek bardzo dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy na blachę, ja użyłam foremek silikonowych. Na gorę wykładamy borówki.  Pieczemy 40-50 min w temp. 180°C sprawdzając patyczkiem czy ciasto nie jest surowe w środku.

Smacznego!

 

Przepis publikujemy dzięki uprzejmości Kingi Paruzel - Autorki bloga: Ale Babka!!!

Dziękujemy

Produkty, których można użyć w przepisie:

Ciasto z mleka ryżowego