Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Nie pokazuj więcej tego komunikatu

Twoje zakupy

Nie masz jeszcze
żadnej pyszności w koszyku.

Nie chcesz wybrać sobie czegoś dobrego?

... {CART_PRICE_ALL}

Koszyk

Gofry gryczano-pszenne

Składniki

½ szklanki mąki gryczanej

½ szklanki mąki pszennej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

250 ml mleka

¼ szklaki oleju

jajko

Przygotowanie:

1 – Nagrzej gofrownicę.

2 – Oddziel żółtko od białka, a następnie ubij białko na sztywną pianę.

3 – Wszystkie pozostałe składniki wymieszaj i zmiksuj w osobnym naczyniu.

4 – Dodaj ostrożnie ubite białko do zmiksowanych składników i delikatnie wymieszaj.

5 – Przygotowane ciasto nakładaj do gofrownicy i smaż około 5 minut. Czas smażenia zależy od rodzaju gofrownicy.

6 – Podawaj gofry z ulubionymi dodatkami

 

Smacznego

 

Produkty, których można użyć w przepisie:

Gofry gryczano-pszenne