Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Nie pokazuj więcej tego komunikatu

Twoje zakupy

Nie masz jeszcze
żadnej pyszności w koszyku.

Nie chcesz wybrać sobie czegoś dobrego?

... {CART_PRICE_ALL}

Koszyk

Gruszkowa owsianka z kardamonem

Połączenie gruszek z kardamonem było bardzo, bardzo dobrym pomysłem. Te dwa smaku jakby nawzajem się uzupełniają: słodycz gruszki i nuta przyjemnej goryczki kardamonu. I jescze ten delikatny serek waniliowy z orzechami laskowymi... mhm, pycha! 

 

Skład:

  • - 3 łyżki płatków owsianych
  • - 1 średnia gruszka
  • - 150 g serka homogenizowanego
  • - 3 łyżki mleka
  • - szczypta kardamonu
  • - 1 łyżeczka orzechów laskowych
  • - 50 ml wrzącej wody

 

Wykonanie:

1. Płatki owsiane zalać 50 ml wrzącej wody i odstawić do napęcznienia. 

2. Gruszkę umyć, obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Na małej patelnii teflonowej rogrzać mleko, dodać gruszkę i całość oprószyć kardamonem. Dusić, często mieszając, przez około 3 - 5 minut. 

3. Do miseczki przełożyć serek waniliowy, na niego płatki owsiane, następnie na środku ukłożyć gruszki i ozdobić orzechami laskowymi. Podawać od razu. 

Smacznego!

 

Przepis publikujemy dzięki uprzejmości Autorki bloga: Dla Smaku

Dziękujemy :)

Produkty, których można użyć w przepisie:

Gruszkowa owsianka z kardamonem