Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Nie pokazuj więcej tego komunikatu

Twoje zakupy

Nie masz jeszcze
żadnej pyszności w koszyku.

Nie chcesz wybrać sobie czegoś dobrego?

... {CART_PRICE_ALL}

Koszyk

Makaron z fetą i szpinakiem

Składniki:     

  • - 500g ugotowanego makaronu (najlepiej świderki lub rurki)
  • - 900g szpinaku mrożonego
  • - 270g sera typu feta
  • - 15dkg sera mozzarella
  • - 15dkg polędwicy sopockiej (lub innej chudej wędliny)
  • - 3 ząbki czosnku
  • - 2 łyżki oleju Golden Drop
  • - śmietana 12%
  • - szczypta soli
  • - szczypta pieprzu

 

 

Wykonanie:

Wstawiamy wodę na makaron, w tym czasie kroimy i podsmażamy na oleju wędlinę.

Dodajemy do niej szpinak i smażymy na wolnym ogniu by odparował z nadmiaru wody.

Zalewamy wszystko śmietaną i zostawiamy na ogniu jeszcze przez 20 minut.

Na koniec wrzucamy pokrojoną fetę, startą mozarellę i czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Po 3 minutach sos jest gotowy do podania z ugotowanym makaronem.

 

Smacznego!

Produkty, których można użyć w przepisie:

Makaron z fetą i szpinakiem