Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Nie pokazuj więcej tego komunikatu

Twoje zakupy

Nie masz jeszcze
żadnej pyszności w koszyku.

Nie chcesz wybrać sobie czegoś dobrego?

... {CART_PRICE_ALL}

Koszyk

Placuszki orzechowo-sojowe

Skład:

  • - 1 jajko
  • - 3 łyżki masła orzechowego
  • - 1 łyżeczka miodu
  • - 3 solidne łyżki mąki sojowej
  • - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • - odrobina mleka
  • - 1 łyżeczka oliwy z oliwek

Do ozdoby można dodać ulubione owoce, tutaj borówki.

 

Wykonanie:

Jajko ubijamy w całości, dodajemy do niego oliwę i miód. Mieszamy dokładnie. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem (gdyby przemieszanie tego sprawiało duże trudności to dodajemy trochę mleka ale tak, by masa nadal była gęsta) a na końcu masło orzechowe. Smażymy na małym ogniu, na dobrze rozgrzanej patelni, z obu stron.

Ciasto powinno być mega gęste by placuszki były grubaśne :) Cóż mogę o nich powiedzieć? Czuć bardzo dobrze orzechową nutę, są miękkie i kruche, wilgotne w środku i super zapychające. Lubię mąkę sojową, choć ma specyficzny smak, uważam ją za doskonałą do wszelkiego rodzaju placków z uwagi na fakt, że niesamowicie zagęszcza masę :) 

Smacznego

 

Przepis publikujemy dzięki uprzejmości Autorki bloga: My Sweet Morning

 

Produkty, których można użyć w przepisie:

Placuszki orzechowo-sojowe