Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Nie pokazuj więcej tego komunikatu

Twoje zakupy

Nie masz jeszcze
żadnej pyszności w koszyku.

Nie chcesz wybrać sobie czegoś dobrego?

... {CART_PRICE_ALL}

Koszyk

Spaghetti tuńczykowo-pietruszkowe

Przepis dedykujemy wszystkim fanom tuńczyka na ciepło. 

Sos jest bardzo szybki i prosty w przygotowaniu.

 

Składniki:

  • - pół paczki makaronu spaghetti
  • - puszka tuńczyka w oliwie z oliwek
  • - pół pęczka posiekanej natki pietruszki
  • - mała kwaśna śmietana (lub jogurt)
  • - kilka łyżek oliwy z oliwek
  • - łyżeczka masła
  • - kilkanaście czarnych oliwek do przybrania
  • - szczypta soli
  • - szczypta pieprzu

 

 

Wykonanie:

Gotujemy makaron al dente, odcedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka.

Do makaronu dorzucamy odrobinkę masła by roztopiło się i połączyło z makaronem. Makaron zyska lekką, maślaną nutę. :)

W miseczce mieszamy rozdrobnionego tuńczyka z oliwą, śmietaną i posiekaną natką pietruszki. Mieszamy wszystko razem i doprawiamy solą i pieprzem.

Sos wlewamy do makaronu, dorzucamy pokrojone oliwki i mieszamy całość. Jeśli to konieczne chwilkę podgrzewamy. Po przełożeniu na talerz dekorujemy gałązką natki pietruszki.

 

Smacznego :)

 

Produkty, których można użyć w przepisie:

Spaghetti tuńczykowo-pietruszkowe