Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Nie pokazuj więcej tego komunikatu

Twoje zakupy

Nie masz jeszcze
żadnej pyszności w koszyku.

Nie chcesz wybrać sobie czegoś dobrego?

... {CART_PRICE_ALL}

Koszyk

Wegetariański ryż ze szpinakiem

Potrzebne składniki:

1 cebula

1 duża czerwona papryka

1 litr wody

2 łyżki bulionu warzywnego

2 łyżki dokładnie posiekanego czosnku

2 łyżki mielonego kminku

1 puszka czerwonej fasoli

400 ml mleka kokosowego

1 opakowanie mrożonego szpinaku

2 szklanki ryżu brązowego

Sól morska – przyprawa

opcjonalnie: 3-4 łyżki kukurydzy z puszki

Przygotowanie

1 – Przygotuj bulion warzywny i odmierz 2 łyżki.

2 – W osobnym garnku duś w 2 łyżkach bulionu posiekaną cebulę, czosnek i paprykę. Kiedy warzywa będą miękkie dodaj kminek i fasolę.

3 – W następnej kolejności dodaj wodę, mleko kokosowe, szpinak i ryż. Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 35 minut, aż ryż będzie miękki. Możesz do smaku doprawić danie solą.

Smacznego J

Produkty, których można użyć w przepisie:

Wegetariański ryż ze szpinakiem